De kracht van de acht           Snel uw energie opladen

 

Duur: De workshop duurt 3 uur met daarin 15 minuten pauze.

Voor wie: Mensen die hun energie willen opladen. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 mensen. Er wordt gebruik gemaakt van een power-point presentatie. Tijdens de workshop zijn de oefeningen individueel gericht.

Prijs: De prijs bedraagt € 35,= p.p.

 

We kunnen ons bewust worden van onze fijngevoelige zintuigen als we een innerlijke reis door onze energielichamen maken. Daarvoor maak ik gebruik van de acht.

 

Workshop2

De welbekende lemniscaat heb ik als acht rechtop gezet en er een uitgebalanceerd energiepatroon van gecreerd waar de kleuren van de regenboog doorheen stromen en waarvan een helende werking uitgaat.
Dit kleurenpatroon van de acht symboliseert de mens in contact met zichzelf. Als de kleuren vrij stromen, zijn lichaam, gevoel en verstand in harmonie, en voelen we ons lekker in ons vel. We reageren dan op een evenwichtige wijze op onze binnen- en buitenwereld.

Tijdens de workshop ‘De Kracht van Acht’ wordt de werking van de acht uitvoerig belicht. Het kleurenbewustzijn wordt verhoogd om zo de kleurengang van de acht volledig te ervaren. Daartoe passen we een specifieke ademhalingscyclus toe en staan we uitgebreid stil bij  de beweging in de acht. Ook werken we met visualisaties van kleuren en de klankkleur van het gesproken woord.

Na de workshop kunt u kiezen voor de cursus ‘Symboliek tot leven brengen’ waarin we
actief onze innerlijke vermogens versterken.

 

 

 

 

Workshop

Symboliek

De acht, ofwel de lemniscaat, staat symbool voor het evenwicht tussen, en het ineengrijpen van, het geestelijke en het stoffelijke. De lemniscaat werd door de wiskundige Bernouille rond 1700 in meetkundige waarden vervat. De vorm van de acht geeft een beweging zonder begin of einde aan, en staat voor de oneindige voortgang en onuitputtelijke stroom van energie. De acht kan dienst doen als een ontwerp voor beweging en gezondheid. Verschillende levensbeschouwingen met hun geneeswijzen herkennen in dit symbool een energiepatroon met helende werking.

Voelen, denken en doen

Door onze zintuigen ervaren we de buitenwereld. We reageren op de impulsen uit die buitenwereld allereerst met ons voelen, waarna ons denken ons lichaam tot actie aanzet. De kleurengang van de acht illustreert deze doorlopende cyclus. Gedurende het gehele proces van reageren op een impuls is het prettig als er evenwicht wordt bewaard tussen de reacties van het hart, het verstand en het lichaam. Het bewaren van dit evenwicht is een van de functies van de kleurengang van de acht.

Kleurenbewustzijn

Iedere kleur heeft een eigen golflengte. Kleuren werken in op het niveau van ons hart (intuïtie, emotie), het verstand (hersenen, intellect) en de zintuigen. Verschillende kleuren hebben dan ook een verschillende inwerking op ons. Door ons hier meer bewust van te worden versterken we onze kleurgevoeligheid en zal onze waarneming van kleur toenemen. Onze wereld wordt veel kleurrijker!

Kleurenstroom van de acht ervaren

Wanneer een zonnestraal door een kristal of prisma schijnt, splitst het licht zich in alle kleuren van de regenboog. Tijdens de workshop zullen we de regenboogkleuren gebruiken om de kleurenstroom van de acht te ervaren. Zo worden we ons bewust van de genezende werking die van de acht uitgaat.

Met de aangereikte technieken in deze workshop is het mogelijk om snel uw energie op te laden.

 

  Aanmeldformulier: Workshop

  Firma

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoon nr

  Zo heb ik u gevonden

  Je bericht